Subsidie aanvragen?

Subsidies en financieringen

Nieuwe inzichten en technologieën vinden steeds sneller hun weg naar de beroepspraktijk. Slimme apps, online shops, robots, zorgdomotica, 3D printers… Het zijn slechts enkele voorbeelden van uitvindingen die we niet kunnen missen. Ze zorgen voor verandering in bestaande beroepen en leiden tot het ontstaan van nieuwe beroepen.

Je wordt dan ook continu uitgedaagd om je te blijven ontwikkelen. Daarnaast werken mensen tegenwoordig niet meer hun hele leven bij één bedrijf; ze wisselen steeds sneller van baan. Dit alles heeft invloed op het onderwijs. Wacht niet langer en verrijk je kennis.

De rijksoverheid stimuleert het leven-lang-leren,  scholing tijdens loopbaan. Zo blijven volwassenen flexibel inzetbaar op de arbeidsmarkt.  Sluit aan op een leven lang ontwikkelen. Met alle mogelijkheden qua subsidies en financiële regelingen, zowel generiek als specifiek, is dat als werkgever nu nóg interessanter. Wij helpen je bij het verkennen en aanvragen van landelijke, regionale en branche-specifieke subsidies.

 

Instroom arbeidsmarkt
Hieronder tref je een overzicht aan van subsidies die de instroom op de arbeidsmarkt stimuleren, onder andere ook via het creëren van stage- en praktijkplekken.

Instroom medewerkers
Hieronder tref je een overzicht aan van subsidies voor de instroom van werknemers.

Particulier

  • Levenlangleren krediet: een lening voor wie geen recht meer heeft op reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct). Onder bepaalde voorwaarden kun je toch geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen.
  • Fiscale scholingsaftrek: je kunt studiekosten (scholingskosten of kosten voor een evc-procedure) onder voorwaarden aftrekken bij je belastingaangifte. Deze aftrek wordt op termijn vervangen door het STAP-budget maar blijft in ieder geval t/m eind 2021 bestaan.

Specifiek per branche

Algemene informatie

 

 

Staat de financiering of subsidie die je zoekt er niet tussen?