Hans Janssen - Cursist MBO Certificaat 

De eerste stap naar de zorg met een MBO-certificaat

Hans zat in de ziektewet wegens een herseninfarct toen hij bedacht dat hij zich graag in een nieuwe sector wilde gaan werken. De zorg heeft hem altijd al geïnteresseerd en vanwege het vrijwilligerswerk dat hij deed in het plaatselijke verzorgingshuis had hij hier ook al enige ervaring in. “Ik ben toen online gaan zoeken en kwam bij Gilde Opleidingen uit. Bij het verzorgingstehuis waar ik vrijwilligerswerk doe worden ook vaker trainingen gegeven door Gilde Opleidingen, en die ervaring was goed.” Hans koos voor de cursus ‘ondersteunen bij wonen en welbevinden’.

Vanuit de visie "Hier voel ik me thuis" wordt er in deze cursus inhoud gegeven aan het bieden van een fijn leefklimaat binnen een veilige huiselijke omgeving. Persoonlijke aandacht, nabijheid, gesprek en passende activiteiten aanbieden horen daarbij om de kwaliteit van leven en het comfort van de bewoners te verhogen. Na een aantal bijeenkomsten en succesvol afgeronde praktijkopdrachten mocht Hans een MBO-certificaat ontvangen.

“De cursus is me erg goed bevallen. Ik heb veel geleerd, vond het fijn om met andere studenten te sparren en kan veel toepassen binnen mijn werk als vrijwilliger in het verzorgingstehuis. Ook is zo’n cursus een goede indicatie om erachter te komen of je geschikt bent voor werk in de zorg.” Met een MBO-certificaat ontvang je daarnaast vrijstellingen voor een eventuele vervolgopleiding niveau 3 of 4. “Ik ben nu een thuisstudie tot basis activiteitenbegeleiding aan het volgen. Zo kan ik me nog verder ontwikkelen in de zorg!”