Dé opleidingspartner

Als opleidingspartner luisteren we naar jouw behoeften.

Wat heb jij echt nodig in je organisatie? En hoe kunnen we daar samen op een zo efficiënt en effectief mogelijke manier invulling aan geven?

Wij denken met je mee. Door de inzet van scholing, maatwerktrajecten, onze flexibiliteit en persoonlijke aandacht zorgen wij dat je aansluit op de toekomst. Met meer dan 20 jaar onderwijservaring en ruim 100 vakopleidingen zijn we een opleidingspartner met kennis van zaken en een brede oriëntatie in vrijwel iedere branche. Onze docenten komen rechtstreeks uit de praktijk en weten altijd wat er echt van belang is in het werkveld. Zo bind je de gekwalificeerde vakmensen die je nodig hebt. Zo sluit je aan op het echte werk!

Oog voor het individu en bedrijfsleven

Gilde Bedrijfsopleidingen biedt volwassenen de mogelijkheid zich te blijven ontwikkelen. Wij bieden opleidingstrajecten op maat aan, die aansluiten op de behoefte van zowel het individu als dat van het bedrijfsleven.

 

De regionale scholingspartner

Gilde BedrijfsOpleidingen draagt met haar onderwijs bij aan een goed functionerende arbeidsmarkt in Midden- en Noord-Limburg. Samen met publieke en private partners realiseren wij een passend regionaal scholingsaanbod.

 

Samen sterk

Wij ontwikkelen talenten tot echte professionals. Dit doen we samen met professionals en bedrijven. Samen met deze professionals en bedrijven leveren we een belangrijke bijdrage aan een goed functionerende regionale arbeidsmarkt.

Maak kennis met het team!

Opleidings adviseur

"Iedere dag is anders"

Na mijn opleiding bij de Hotelschool van Gilde Opleidingen in Venlo heb ik zeven jaar in verschillende salesfuncties gewerkt in de hotel en congresbranche in Maastricht. Daarna was ik accountmanager bij een commercieel opleidingsbedrijf en in 2016 ben ik begonnen bij Gilde Opleidingen.

In mijn functie als opleidingsadviseur ben ik vooral bezig met het opbouwen van relaties, het ophalen van opleidingsvraagstukken en deze te vertalen naar uitvoering. Het werk is vaak projectmatig en we bouwen op het moment flink aan Gilde Bedrijfsopleiding, zowel intern als extern.

Het leukste aan mijn werk is de diversiteit. Iedere dag is anders. Wanneer een klant met een vraag komt of er ligt een uitdaging in de markt, proberen we hier het juiste antwoord op te vinden door out of the box te denken. De opleidingswereld staat nooit stil, wat ervoor zorgt dat het werk uitdagend blijft. We proberen leven lang leren steeds meer vorm te geven en staan voor duurzame relaties met de onze klanten.

Opleidings adviseur

"Je bent nooit te oud om te leren"

Voordat ik in het onderwijs begon, ben ik onder andere werkzaam geweest als bankhalmedewerker en projectleider binnen diverse organisaties. In 2020 heb ik de master Onderwijswetenschappen afgerond en ben ik aan de slag gegaan bij Gilde Bedrijfsopleidingen als adviseur.  

Ik adviseer bedrijven over onze opleidingsmogelijkheden vanuit de vakscholen techniek en logistiek van het onderwijscluster Economie & Technologie en vertaal deze naar onderwijs- en maatwerkoplossingen (BBL, derde leerweg, cursorisch, EVC). Ook coördineer ik de organisatie en uitvoering van deze projecten, inventariseer nieuwe ontwikkelingen en speel daarop in. 

Het netwerken en het opbouwen van contacten vind ik het leukste aan mijn werk. Openheid en het blijven verkennen van mogelijkheden speelt hierin een grote rol. Ik probeer daarin resultaatgericht en authentiek zijn. 

Leven Lang Ontwikkelen krijgt op alle fronten steeds meer de verdiende aandacht. Het is mooi om vanuit samenwerkingen zoveel mogelijk medewerkers in de regio zich verder te laten ontwikkelen en zo te kunnen blijven inspelen op behoeften in de arbeidsmarkt. De focus zal daarbij ook steeds meer komen te liggen op mbo-certificaten. Mensen kunnen zich blijven ontwikkelen en je bent nooit te oud om te leren. Het is mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.  

Opleidings adviseur

"Het uiteindelijke doel is om opleidingen op alle niveaus en voor iedereen toegankelijk te maken"

Ik ben begonnen in het onderwijs als docent geschiedenis. Daarna heb ik NT2 gestudeerd en later ben ik gestart als Regiocoördinator voor Gilde Educatie in Noord-Limburg. In mijn huidige functie binnen Gilde Opleidingen ben ik voor het Leerwerkloket Midden-Limburg vooral bezig met het adviseren van individuen en bedrijven op het gebied van opleiden en werken.   

Ik vind het leuk om me te verdiepen in alle ontwikkelingen en mogelijkheden om organisaties en individuen kwalitatief goed te kunnen adviseren. Daarnaast hecht ik veel waarde aan efficiënte processen. Uiteindelijk draait opleiden om het contact tussen opleider en deelnemer. Aan het daadwerkelijke opleiden dient dan ook de meeste aandacht en tijd te worden besteed. Efficiënte processen en een praktische insteek kunnen hier een bijdrage aan leveren.    

Het blijft altijd weer een uitdaging om te zorgen voor goed onderbouwd onderwijsadvies. Er zijn heel veel initiatieven met betrekking tot het thema opleiden maar niet alle initiatieven hebben de beoogde effecten. Het is belangrijk om kennis uit onderwijsonderzoek, ervaringen uit het verleden en de praktijk goed met elkaar te verbinden om te voorkomen dat er kostbare tijd en geld verloren gaat. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om kwalitatief goede en aantrekkelijke opleidingen te verzorgen die aansluiten bij de behoeftes in onze maatschappij.

Back office

"Ik vind het leuk om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan Gilde Bedrijfsopleidingen."

Wanneer mensen het algemene telefoonnummer bellen, krijgen ze mij aan de lijn. Ik help collega’s en geïnteresseerden dan verder met informatie over opleidingen of trainingen of breng ze in contact met de juiste persoon binnen Gilde Bedrijfsopleidingen.  

Naast mijn functie als directiesecretaresse voer ik ook diverse PR- en communicatietaken uit voor Gilde Bedrijfsopleidingen. Bijvoorbeeld het plaatsen van opleidingen op website of stukjes schrijven voor social media. Ik vind het leuk om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan Gilde Bedrijfsopleidingen. Om uit te dragen wie we zijn en wat we kunnen betekenen voor bedrijven of individuen.