Dé opleidingspartner

Als opleidingspartner luisteren we naar jouw behoeften.

Wat heb jij echt nodig in je organisatie? En hoe kunnen we daar samen op een zo efficiënt en effectief mogelijke manier invulling aan geven?

Wij denken met je mee. Door de inzet van scholing, maatwerktrajecten, onze flexibiliteit en persoonlijke aandacht zorgen wij dat je aansluit op de toekomst. Met meer dan 20 jaar onderwijservaring en ruim 100 vakopleidingen zijn we een opleidingspartner met kennis van zaken en een brede oriëntatie in vrijwel iedere branche. Onze docenten komen rechtstreeks uit de praktijk en weten altijd wat er echt van belang is in het werkveld. Zo bind je de gekwalificeerde vakmensen die je nodig hebt. Zo sluit je aan op het echte werk!

Oog voor het individu en bedrijfsleven

Gilde Bedrijfsopleidingen biedt volwassenen de mogelijkheid zich te blijven ontwikkelen. Wij bieden opleidingstrajecten op maat aan, die aansluiten op de behoefte van zowel het individu als dat van het bedrijfsleven.

 

De regionale scholingspartner

Gilde BedrijfsOpleidingen draagt met haar onderwijs bij aan een goed functionerende arbeidsmarkt in Midden- en Noord-Limburg. Samen met publieke en private partners realiseren wij een passend regionaal scholingsaanbod.

 

Samen sterk

Wij ontwikkelen talenten tot echte professionals. Dit doen we samen met professionals en bedrijven. Samen met deze professionals en bedrijven leveren we een belangrijke bijdrage aan een goed functionerende regionale arbeidsmarkt.

Maak kennis met het team!

Opleidings adviseur

"Iedere dag is anders"

Na mijn opleiding bij de Hotelschool van Gilde Opleidingen in Venlo heb ik zeven jaar in verschillende salesfuncties gewerkt in de hotel en congresbranche in Maastricht. Daarna was ik accountmanager bij een commercieel opleidingsbedrijf en in 2016 ben ik begonnen bij Gilde Opleidingen.

In mijn functie als opleidingsadviseur ben ik vooral bezig met het opbouwen van relaties, het ophalen van opleidingsvraagstukken en deze te vertalen naar uitvoering. Het werk is vaak projectmatig en we bouwen op het moment flink aan Gilde Bedrijfsopleiding, zowel intern als extern.

Het leukste aan mijn werk is de diversiteit. Iedere dag is anders. Wanneer een klant met een vraag komt of er ligt een uitdaging in de markt, proberen we hier het juiste antwoord op te vinden door out of the box te denken. De opleidingswereld staat nooit stil, wat ervoor zorgt dat het werk uitdagend blijft. We proberen leven lang leren steeds meer vorm te geven en staan voor duurzame relaties met de onze klanten.

Opleidings adviseur

"Je bent nooit te oud om te leren"

Voordat ik in het onderwijs begon, ben ik onder andere werkzaam geweest als bankhalmedewerker en projectleider binnen diverse organisaties. In 2020 heb ik de master Onderwijswetenschappen afgerond en ben ik aan de slag gegaan bij Gilde Bedrijfsopleidingen als adviseur.  

Ik adviseer bedrijven over onze opleidingsmogelijkheden vanuit de vakscholen techniek en logistiek van het onderwijscluster Economie & Technologie en vertaal deze naar onderwijs- en maatwerkoplossingen (BBL, derde leerweg, cursorisch, EVC). Ook coördineer ik de organisatie en uitvoering van deze projecten, inventariseer nieuwe ontwikkelingen en speel daarop in. 

Het netwerken en het opbouwen van contacten vind ik het leukste aan mijn werk. Openheid en het blijven verkennen van mogelijkheden speelt hierin een grote rol. Ik probeer daarin resultaatgericht en authentiek zijn. 

Leven Lang Ontwikkelen krijgt op alle fronten steeds meer de verdiende aandacht. Het is mooi om vanuit samenwerkingen zoveel mogelijk medewerkers in de regio zich verder te laten ontwikkelen en zo te kunnen blijven inspelen op behoeften in de arbeidsmarkt. De focus zal daarbij ook steeds meer komen te liggen op mbo-certificaten. Mensen kunnen zich blijven ontwikkelen en je bent nooit te oud om te leren. Het is mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.  

Opleidings adviseur

"In de dynamische wereld van opleiden sta je nooit stil."

Mijn roots liggen in de onderwijssector, ik heb namelijk zes jaar voor de klas gestaan in het basisonderwijs. Daarna heb ik ruim acht jaar in de arbeidsbemiddeling gewerkt alvorens ik deze zakelijke ervaring ben gaan combineren met mijn affiniteit met onderwijs in de rol van opleidingsadviseur.

In mijn rol als opleidingsadviseur richt ik me op bedrijven binnen de hospitality industry en bedrijven die ondersteuning kunnen gebruiken op het gebied van taal. Het werk is heel divers en dynamisch wat het erg leuk maakt. Enerzijds ben ik erg naar buiten gericht en sta ik in contact met het bedrijfsleven en partners. Anderzijds maken we intern plannen en spelen we in op de ontwikkelingen in de markt.

In de dynamische wereld van opleiden sta je nooit stil. De opleidingsvraag verandert met de tijd en het is de kunst als opleider daarin mee te bewegen. Het opbouwen van duurzame relaties met het bedrijfsleven moet ervoor zorgen dat vraag en aanbod dicht bij elkaar gebracht kunnen worden. Dan kunnen we samen zorgen voor optimale opleidingsmogelijkheden voor iedereen.

Opleidings adviseur

"Ik heb het gevoel dat ik vanuit Gilde Bedrijfsopleidingen bedrijven echt iets moois kan brengen."

Voordat ik bij Gilde Bedrijfsopleidingen aan de slag ging heb ik gewerkt in de uitzendbranche en daarna bij een software bedrijf. De overstap naar Gilde Bedrijfspleidingen was voor mij een logische stap, omdat ik juist de “mensen-kant” van het werk interessant vind. Bij Gilde Bedrijfsopleidingen staat juist en vooral de (lerende) mens centraal.

Wat ik het allerleukst vind, is dat geen dag hetzelfde is. Het ene moment heb je afstemming met een (mogelijke) trainer, het andere moment brainstorm je met collega-opleidingsadviseurs hoe bepaalde opleidingen onder de aandacht te brengen zijn.

Ik heb het gevoel dat ik vanuit Gilde Bedrijfsopleidingen bedrijven echt iets moois kan brengen. Opleidingen die op maat voor bedrijven ontwikkeld worden, passend bij hun bedrijf(svoering) en vanuit docenten met passie worden overgebracht.

Back office

"Ik vind het leuk om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan Gilde Bedrijfsopleidingen."

Wanneer mensen het algemene telefoonnummer bellen, krijgen ze mij aan de lijn. Ik help collega’s en geïnteresseerden dan verder met informatie over opleidingen of trainingen of breng ze in contact met de juiste persoon binnen Gilde Bedrijfsopleidingen.  

Naast mijn functie als directiesecretaresse voer ik ook diverse PR- en communicatietaken uit voor Gilde Bedrijfsopleidingen. Bijvoorbeeld het plaatsen van opleidingen op website of stukjes schrijven voor social media. Ik vind het leuk om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan Gilde Bedrijfsopleidingen. Om uit te dragen wie we zijn en wat we kunnen betekenen voor bedrijven of individuen.