MBO-certificaten

Ontdek de kracht van mbo-certificaten...

...dé sleutel tot vakmanschap!

In een krappe arbeidsmarkt is het aantrekken en behouden van medewerkers een grote uitdaging. Werkgevers zoeken vakbekwame professionals met specifieke competenties. Gelukkig bieden mbo-certificaten - erkende deelcertificaten met een diplomastatus - een oplossing voor het aantrekken van nieuwe medewerkers en het vergroten van de inzetbaarheid van bestaand personeel.

Waarom zijn mbo-certificaten zo waardevol?
Ze stellen organisaties in staat om (nieuwe) medewerkers snel en gericht op te leiden, zodat ze direct volwaardig kunnen meedraaien. Deze certificaten bieden flexibiliteit en mogelijkheden voor zowel nieuwkomers als huidige werknemers om zich te ontwikkelen, hun takenpakket uit te breiden en waardevolle vrijstellingen te behalen. Zo blijven ze gemotiveerd en dragen ze duurzaam bij aan de organisatie.

 

Wie kan profiteren van mbo-certificaten?
Zij-instromers en herintreders die hun carrière een nieuwe wending willen geven, zonder financiële zekerheid op te geven of volledig terug te keren naar de schoolbanken. Werkgevers hebben behoefte aan medewerkers die snel en taakgericht kunnen worden opgeleid. mbo-certificaten bieden deze zij-instromers en herintreders de kans om hun passie te volgen in een andere sector.

Voor zittend personeel bieden mbo-certificaten de mogelijkheid om snel nieuwe taken te leren en breder inzetbaar te worden. Daarnaast dienen de certificaten als een ideaal ‘tussenstation’ voor (nieuwe) medewerkers die een volledig diplomatraject te intensief vinden. Het behaalde certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO en biedt later vrijstellingsmogelijkheden bij het behalen van een volledig diploma.

 

Hoe werkt het in de praktijk?
Samen met jouw organisatie analyseren we de behoeften en vereiste werkzaamheden. Vervolgens ontwikkelt Gilde Bedrijfsopleidingen een op maat gemaakt scholingsaanbod dat perfect aansluit. Indien nodig kunnen we het mbo-certificaat versterken met aanvullende trainingen en cursussen.

Bovendien benutten we de interne expertise van jouw bedrijf via co-creatie, zodat we samen een kwalitatief lesprogramma kunnen realiseren, gebruikmakend van de kennis en ervaring binnen jouw organisatie. De scholing vindt meestal incompany plaats, wat tijd bespaart en direct toepasbaar is binnen jouw eigen werkomgeving. Zo bieden we een efficiënte en praktijkgerichte aanpak die naadloos aansluit bij de specifieke context van jouw organisatie.

 

De voordelen op een rijtje:

  • Zij-instromers snel inzetbaar
  • Bevordert doorstroom
  • Taakgericht opleiden
  • Maatwerk
  • Vrijstellingsmogelijkheden bij een diplomatraject
  • Incompany scholing
  • Co-creatie mogelijk