Paul Bremmers, Tactisch Manager Thuiszorg bij Proteion

Binnen één jaar aan de slag binnen de thuiszorg van Proteion

“Door samen op te trekken hebben we er een mooi traject van kunnen maken.” Paul Bremmers, Tactisch Manager Thuiszorg bij Proteion, doelt op het gezamenlijke project van Proteion en Gilde Bedrijfsopleidingen, waarbij Verzorgenden C voor de thuiszorg binnen één jaar worden opgeleid door middel van branchegericht onderwijs. Een vrij nieuw concept binnen het MBO-onderwijs.

“In de zorgsector is er een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Bij Proteion zijn we daarom op zoek gegaan naar een branchegerichte opleiding, specifiek voor mensen die graag in de zorg willen werken, maar geen zin hebben in een meerjarige beroepsopleiding. We hebben contact gezocht met Gilde Bedrijfsopleidingen om hier samen invulling aan te geven.
En met succes; inmiddels hebben we meer dan 40 mensen opgeleid en er stromen nog steeds mensen in. Inmiddels zitten we aan de vierde groep deelnemers. De inhoud van de opleiding verbetert nog steeds, zodat eventuele doorstroom na het afronden van de opleiding makkelijk wordt. Ik vind het mooi hoe we dit samen hebben opgepakt en hoe hier door middel van maatwerk door Gilde Bedrijfsopleidingen op is ingesprongen. Binnen een jaar stomen we nu mensen van alle leeftijden en met allerlei opleidingsniveaus klaar voor het werk in de thuiszorg.”

De reacties van de deelnemers zijn ook erg positief. “Ze vinden het fijn dat ze snel aan de slag kunnen in de praktijk en niet eerst drie of vier jaar een opleiding moeten volgen. Verder heb ik ook terug gehoord dat ze de goede opvang binnen Gilde en Proteion als heel prettig ervaren. Iedereen is vooraf goed geïnformeerd en wist waar hij of zij aan toe was. We besteden dan ook veel tijd aan de start,  opvang en begeleiding gedurende het traject.”

Wil jij ook maatwerk binnen jouw zorgorganisatie?

Gilde Bedrijfsopleidingen is er voor je als scholingspartner om ervoor te zorgen dat je kunt blijven beschikken over goed gekwalificeerd personeel met behulp van omscholing en bijscholing. Óf misschien wel door het gezamenlijk ontwikkelen van op maat gemaakt onderwijs. Door maatwerk hebben wij altijd een passende oplossing.

Neem contact op

  • SKOO20210415 3731 2 Anouk Hanssen, opleidingsadviseur Zorg & Welzijn 06 580 890 72 Stuur een e-mail

Contact Proteion