Jij bent de baas

Vakman Ondernemer - BBL-opleiding

Krijg jij binnenkort je mbo 3- of 4-diploma en wil je een eigen bedrijf starten of doorstromen naar het hbo? Dan is de éénjarige opleiding Vakman Ondernemer iets voor jou. Je leert vaardigheden als verkooptechnieken, plannen en organiseren. En natuurlijk schrijf jij straks de beste ondernemingsplannen.

Opleiding

Je leert alles over financieel management, productontwikkeling en klanten werven. Ook creëren en innoveren, plannen en organiseren en commercieel handelen zijn belangrijke onderdelen van de opleiding. Met je diploma Vakman Ondernemer op zak kun je je droom verwezenlijken. Zoals het opstarten van je eigen bedrijf!

Naast de beroepsgerichte vakken en standaardvakken als Nederlands en rekenen kies je zelf ook vakken uit; keuzedelen. Deze sluiten aan bij je opleiding, of je kiest vakken in een heel andere richting die jou interesseert.

BBL betekent opleiding in de BeroepsBegeleidende Leerweg. Je werkt dan vier dagen bij een erkend leerbedrijf en gaat één dag per week naar school. Werk je bij een bedrijf die nog geen erkenning heeft voor deze opleiding dan is deze erkenning aan te vragen bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

ik ben geïnteresseerd

Vereiste vooropleiding

  • diploma vakopleiding (niveau 3)
  • diploma middenkaderopleiding (niveau 4)

Heb jij een havo- of vwo-diploma en heb je leidinggevende ambities? Ook dan ben je van harte welkom bij ons. We bespreken in een persoonlijk toelatingsgesprek met jou de mogelijkheden.

Over de cursus

location_on

Locatie Gilde Opleidingen -

Roermond, Bredeweg 235

insert_chart Niveau 4
insert_invitation
Duur: 6-12 maanden

1 jaar

notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Kosten

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2023-2024:

Cursusgeld BBL

  • 654,- per jaar voor niveau 4

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

 

Te behalen

Diploma Vakman Ondernemer

Over jou

Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Flexibel
Flexibel
Onderhandelaar
Onderhandelaar
Ondernemend
Ondernemend
Stressbestendig
Stressbestendig