Jij maakt er

chocolade van

Patissier - BBL-opleiding

Originele, creatieve taarten en andere lekkernijen maken, dát wil jij. Je bent creatief, werkt graag met je handen én vindt het leuk om steeds weer nieuwe lekkere dingen te bedenken en te maken. Het is pure ambacht waar je je mee bezig houdt. Tijdens de opleiding Patissier leer jij dit en nog veel meer.

Opleiding

Patissier een opleiding om je vingers bij af te likken! Maak jij straks dagelijks originele, creatieve taarten en andere
lekkernijen? Je leert bijzonder banket te maken, ijs en chocolade. Hiervoor volg je onderwijs in alle ambachtelijke en verfijnde technieken die nodig zijn om de prachtigste creaties te maken. Je leert creatief te zijn met ingrediënten, zodat je originele producten kunt maken. Daarnaast weet je straks precies hoe je een strakke planning maakt en hoe je je collega’s begeleidt in de bakkerij. 

Naast de beroepsgerichte vakken en standaardvakken als Nederlands en rekenen kies je zelf ook vakken uit; keuzedelen. Deze sluiten aan bij je opleiding, of je kiest vakken in een heel andere richting die jou interesseert.

BBL betekent opleiding in de BeroepsBegeleidende Leerweg. Je werkt dan vier dagen bij een erkend leerbedrijf en gaat één dag per week naar school. Werk je bij een bedrijf die nog geen erkenning heeft voor deze opleiding dan is deze erkenning aan te vragen bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

ik ben geïnteresseerd

Vereiste vooropleiding

Diploma Zelfstandig Werkend Bakker niveau 3

Over de cursus

location_on

Locatie Gilde Opleidingen -

Venlo, Laaghuissingel 4

insert_chart Niveau 4
insert_invitation
Duur: 12-24 maanden

2 jaar

notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Kosten

Ben jij op 1 augustus 18 jaar of ouder,

voor het schooljaar 2023-2024 betaal je:

Cursusgeld BBL

  • €654,00 per jaar voor niveau 4

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

 

Extra kosten
Ongeveer €600,00 per jaar. Exclusief mogelijke aanschaf laptop.

 

Te behalen

Diploma Patissier

Over jou

Creatief
Creatief
Fijne motoriek
Fijne motoriek
Kritische blik
Kritische blik
Nauwkeurig
Nauwkeurig
Openstaan voor feedback
Openstaan voor feedback