Jij zorgt voor een smile

Medewerker Leefplezier

In deze training leer je hoe je bewoners een ‘thuisgevoel’ geeft, zodat hun kwaliteit van leven verbetert en het comfort verhoogt. Je weet na de bijeenkomsten hoe je een fijn leefklimaat kunt bieden binnen een veilige, huiselijke omgeving. Persoonlijke aandacht, gesprekken en passende activiteiten horen hier bij.

Programma

Vanuit de visie ‘hier voel ik me thuis’, wordt er in deze training inhoud gegeven aan het bieden van een fijn leefklimaat binnen een veilige, huiselijke omgeving. Persoonlijke aandacht, nabijheid, de mogelijkheden tot een gesprek en passende activiteiten aanbieden horen daarbij om de kwaliteit van het leven en het comfort van de bewoners te verhogen.

In de training staan we stil bij het bieden van gezelligheid in de huiskamer, het verzorgen en aanbieden van voeding en dranken, uitvoeren van huishoudelijke taken en het communiceren met anderen.

De volgende onderwerpen die aan bod komen:

  • Visie op leefplezier
  • Dementie
  • Uitvoeren van activiteiten
  • Voeding en lichamelijke beperkingen
  • Gastvrijheid en hospitality
  • Communicatie en samenwerken
  • Afsluitende opdracht presenteren
ik ben geïnteresseerd

Voor wie

Deze scholing kan bij iedere beginsituatie worden aangepast en is dus toegankelijk voor iedereen, ongeacht vooropleiding.

Over de cursus

location_on

Incompany of 

locatie Gilde Opleidingen

insert_invitation
Duur: 1-3 maanden

7 bijeenkomsten van 3 uur

Kosten

Prijs op aanvraag.

Te behalen

Certificaat van deelname Medewerker Leefplezier als je voldoet aan de eindopdracht én minimaal 80% van de bijeenkomsten aanwezig bent geweest.

Over jou

Behulpzaam
Behulpzaam
Inlevingsvermogen
Inlevingsvermogen
Klantvriendelijk
Klantvriendelijk
Luistervaardig
Luistervaardig
Mensenkennis
Mensenkennis
Zorgzaam
Zorgzaam