Jij wilt verder

in je vak

Leidinggevende Team, Afdeling en Project - BBL opleiding

Je bent goed in je vak, maar wilt verder groeien naar een leidinggevende positie. Dan is deze opleiding iets voor jou! Je leert aansturen, creatieve oplossingen bedenken en administratieve taken uitvoeren. In één jaar stomen we jou klaar voor een leidinggevende functie.

Opleiding

Ben jij bijvoorbeeld een allround timmerman, ICT-beheerder, verkoopspecialist of schoonheidsspecialist of heb je een havo- of vwo-diploma, en wil je doorgroeien naar een leidinggevende functie? Bij deze opleiding leer je in één jaar alle skills die een goede leidinggevende vakman (of vakvrouw!) in huis moet hebben.

Denk aan:

  • Communicatievaardigheden. Zo zijn er tal van gesprekstechnieken, welke pas je wanneer toe?
  • Aansturen van je medewerkers.
  • Toepassen van het personeelsbeleid.
  • Arboregels.
  • Kwaliteitswetgeving.

Een aantal algemene vakken, zoals Nederlands en rekenen, maken je vakkenpakket compleet. Naast het vakkenpakket zijn keuzedelen een verplicht onderdeel. Keuzedeel is een aanvullende vak dat je net dat beetje extra geeft. Je kunt kiezen voor iets dat aansluit bij jouw vak óf juist je kennis verbreed op een heel ander gebied.

BBL-opleiding betekent een opleiding volgens de Beroeps Begeleidende Leerweg. De opleiding bestaat uit een combinatie van werken en leren. Naast je baan volg je wekelijks lessen op de locatie van Gilde Opleidingen. Een baan bij een erkend leerbedrijf is een must. Heeft jouw bedrijf nog geen erkenning? Deze erkenning  kan aangevraagd worden bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

ik ben geïnteresseerd

Vereiste vooropleiding

  • diploma vakopleiding mbo niveau 3
  • diploma middenkaderopleiding mbo niveau 4

Heb jij een havo of vwo diploma en heb jij leidinggevende ambities? Ook dan ben je van harte welkom bij ons. We bespreken in een persoonlijk toelatingsgesprek met jou de mogelijkheden.

Over de cursus

location_on

Locatie Gilde Opleidingen 

Roermond, Kasteel Hillenraedtstraat 1

insert_invitation
Duur: 6-12 maanden

1 jaar

notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Kosten

Ben jij op 1 augustus 18 jaar of ouder,

voor het schooljaar 2023-2024 betaal je:

Cursusgeld BBL

  • €654,00 per jaar voor niveau 4

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

 

Extra kosten
Ongeveer €200,00 exclusief mogelijke aanschaf laptop.

Te behalen

Diploma Leidinggevende Team, Afdeling en Project

Over jou

Communicatief sterk
Communicatief sterk
Goede leider
Goede leider
Klantvriendelijk
Klantvriendelijk
Organisatietalent
Organisatietalent
Stressbestendig
Stressbestendig

De praktijk

Elk vak is anders, maar leidinggevenden hebben een aantal dingen gemeen. Je plant en verdeelt de werkzaamheden van jezelf en je medewerkers. Hebben je medewerkers hulp nodig, bij hun werk of op persoonlijk vlak? Dan sta jij ze daarin bij. In werkoverleggen zorg jij dat de agendapunten besproken worden en deel je belangrijke informatie met je team. Tijdens de werkdag hou je in de gaten hoe het werk verloopt en of iemand moet helpen. De administratie is ook jouw taak.