Voeding, industriële processen

Voeding, industriële processen

Heb jij als operator interesse in de voedingsmiddelenindustrie? Na het afronden van dit keuzedeel heb je als operator A / operator B voldoende kennis om als mechanisch of procesoperator te kunnen gaan werken in de voedingsindustrie.

Opleiding

Als je in de voedingsindustrie gaat werken, is het belangrijk dat je als operator op de hoogte bent van en kan werken met de regels en voorschriften die gelden.

Hierbij kun je denken aan:

  • HACCP,
  • voedselveiligheid,
  • het nemen van microbiologische monsters en
  • het hanteren van persoonlijke hygiëne.

 

Kennis over de gevaren waaraan voedingsmiddelen blootstaan (bederf, besmetting) en de gevolgen die dat heeft voor consumenten spelen een belangrijke rol evenals het nemen van maatregelen ter voorkoming van gevaren.

 

Na het afronden van dit keuzedeel heb je als operator A / operator B voldoende kennis om als mechanisch of procesoperator te kunnen gaan werken in de voedingsindustrie.

De complexiteit voor de beginnend beroepsbeoefenaar wordt bepaald door het op elkaar afstemmen van verschillende factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van het product en de voedselveiligheid. Je voert routinematige werkzaamheden uit op verschillende werkplekken in de lijn. Je werkt volgens standaardprocedures en zorgsystemen en werkt in een vastgesteld tempo. Je kan omgaan met het spanningsveld tussen werken volgens procedures/zorgsystemen en gemakkelijk en snel werken. Je beschikt over kennis en vaardigheden die nodig zijn bij industriële processen als het gaat om voedingsmiddelen bereiden of verpakken. De voedingsmiddelen moeten voldoen aan hoge hygiëne- en veiligheidseisen.

ik ben geïnteresseerd

Vereiste vooropleiding

Diploma operator A of operator B.

Over de cursus

location_on

Jouw eigen werkplek

insert_invitation
Duur: 1-3 maanden

6 weken, opgebouwd met:

  • 168 uur leren op de werkplek
  • 72 uur zelfstudie en examinering

Kosten

€ 1.250,00 per persoon

Te behalen

Bij het positief afronden van het gehele traject het certificaat keuzedeel Voeding, industriële processen (K0651).

Over jou

Jij hebt interesse in de voedingsmiddelenindustrie, hecht belang aan richtlijnen hygiëne en houd je graag aan voorschriften.

Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen

In samenwerking met Technicom