Jij schept orde in

elke chaos

Logistiek medewerker - BBL opleiding

Jij leert alles over magazijnwerkzaamheden en hoe je goederen behandelt. Je heftruckdiploma kun je ook behalen. Zo kun je straks op veel logistieke afdelingen aan de slag, bijvoorbeeld bij een ziekenhuis of in een productiebedrijf.

Opleiding

Je leert alles over magazijnwerkzaamheden en omgaan met goederen. Van merkkleding en telefoons tot auto's en gevaarlijke stoffen. Al jouw werkzaamheden zijn erop gericht om de goederenstroom binnen en buiten een bedrijf zo goed mogelijk te laten verlopen.

Denk aan:

 • orderverzameling,
 • lossen,
 • verzendklaar maken,
 • controleren en
 • het verwerken van retouren.

Werk je bij een kleiner bedrijf, dan zijn je werkzaamheden vaak érg veelzijdig en werk je met verschillende producten. Werk je bij een (middel)groot bedrijf, dan ben je vaak gespecialiseerd in een bepaalde productsoort of werkzaamheden.

Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om het combinatiecertificaat voor heftruck, reachtruck, EPT en stapelaar halen. Sommige werkgevers vragen hierom. Natuurlijk moet je veilig kunnen werken, ook daar leer je alles over tijdens je opleiding. Je bent vooral veel praktisch bezig maar een aantal algemene vakken, zoals Nederlands en rekenen, maken je vakkenpakket compleet. Naast het vakkenpakket zijn keuzedelen een verplicht onderdeel. Keuzedeel is een aanvullende vak dat je net dat beetje extra geeft. Je kunt kiezen voor iets dat aansluit bij jouw vak óf juist je kennis verbreed op een heel ander gebied.

BBL-opleiding betekent een opleiding volgens de Beroeps Begeleidende Leerweg. De opleiding bestaat uit een combinatie van werken en leren. Naast je baan volg je wekelijks lessen op de locatie van Gilde Opleidingen in Venlo. Een baan bij een erkend leerbedrijf is een must. Heeft jouw bedrijf nog geen erkenning? Deze erkenning  kan aangevraagd worden bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

ik ben geïnteresseerd

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo basis of kader
 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma entreeopleiding

Over de cursus

location_on

Locatie Gilde Opleidingen

Laaghuissingel 4, Venlo

insert_chart Niveau 2
insert_invitation
Duur: 12-24 maanden

1,5 jaar

notifications_active Startmoment: 5 september 2022

Kosten

Ben jij op 1 augustus 18 jaar of ouder,

voor het schooljaar 2023-2024 betaal je:

Cursusgeld BBL

 • 270,00 per jaar voor niveau 2

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

 

Extra kosten
Ongeveer €350,00 voor leermiddelen en €300,00 voor het heftruckcertificaat.

Te behalen

Diploma Logistiek medewerker niveau 2

Over jou

Flexibel
Flexibel
Nauwkeurig
Nauwkeurig
Stressbestendig
Stressbestendig
Teamspeler
Teamspeler
Zelfstandig
Zelfstandig