Inzicht in het brein van jouw leerling

Doceer het leren in het VO

Door deze training te volgen kun jij nog beter differentiëren in jouw lessen en beter aansluiten bij de behoefte van de leerling(en) en zal het een meer dan goede bijdrage leveren aan jouw gepersonaliseerd onderwijs!

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Kennis van leerstijlen (MI van Gardner).
  • Kennis over beelddenken (kennis over het brein, korte/lange termijngeheugen, belang van associëren bij het leren, duidelijkheid van opbouw van lessen en lesboeken, afspraken van taal).
  • Leertechnieken (kleurmethode [hoofdzaken scheiden van bijzaken in teksten], maken van een conceptmap, samenvatten, boekverslag, presenteren, aantekeningen maken).
  • Geheugentechnieken, automatiseren (onder andere uit het hoofd leren van feiten/kennis/woordjes).
  • Aanleren plannen van (huis)werk.
  • Wat is faalangst en hoe buig je dat om?
  • Basale kennis over stoornissen (met name ASS en AD(H)D) en wat helpt hen met betrekking tot leren?
  • Helpende werkvormen en oefensites.

 

De studenten van Gilde Opleidingen en de leerlingen in het VO (projectaanvraag trainingen Leren Leren in het VO vanuit VSV) die de training 'Leer 't Leren' hebben gevolgd zijn zeer enthousiast over hetgeen ze zelf ontdekt en geleerd hebben met betrekking tot hun eigen leerstijl. De studenten en leerlingen geven aan dat ze nu met meer motivatie aan de slag gaan met hun maak- en leerwerk omdat ze nu weten hoe ze sneller en beter kunnen leren! Zij vinden het van grote meerwaarde als docenten ook kennis hebben van de verschillende leertechnieken en -strategieën zodat ze nog beter ondersteund kunnen worden bij hun leerproces.

De onderlegger van deze training is interactie en doen, gebaseerd op praktisch onderbouwde kennis en vaardigheden. Daarnaast ontdek jij ook welke stijl van leren het beste bij jou past!

ik ben geïnteresseerd

Over de cursus

location_on

Incompany (max. 10 deelnemers)

insert_invitation
Duur: 0-1 maand

9.00 - 15.30 uur

notifications_active Startmoment: In overleg nader te bepalen

Kosten

Op aanvraag

Te behalen

Bewijs van deelname.

Over jou

Contactpersonen en docenten VO (voortgezet onderwijs). Voor iedereen die met leerlingen werkt en hen graag wil ondersteunen bij het leren.