Jij houdt alles 

scherp in de gaten

Beveiliger - BBL-opleiding

Festivals, vliegvelden, overheidsgebouwen en winkels: ze zijn allemaal afhankelijk van goede beveiligers om de orde en rust te bewaren. Bij de opleiding Beveiliger leer je alle kanten van het vak: van regels en wetten tot zelfverdediging. Ben jij alert, betrouwbaar, stressbestendig en klaar voor deze uitdaging?

Opleiding

Tijdens deze opleiding tot beveiliger ben je in dienst bij een beveiligingsbedrijf waarbij je de praktijk volgt. Bij het Gilde Instituut voor Veiligheid wordt jij ondersteund bij het theoretische gedeelte van de opleiding. Je leert surveilleren, rapporteren en preventief toezicht houden. Als beveiliger krijg je te maken met veel regels en wetten. Hier besteden we volop aandacht aan. Daarnaast leer je levensreddend handelen, brandpreventie en -bestrijding. Ook krijg je lessen in zelfverdediging en weerbaarheid. Na een selectieperiode word je gestationeerd op een of verschillende locaties in Limburg. Tijdens je stage krijg je opdrachten en doelen die je uitwerkt op locatie. 

Naast de beroepsgerichte vakken en standaardvakken als Nederlands en rekenen kies je zelf ook vakken uit; keuzedelen. Deze sluiten aan bij je opleiding, of je kiest vakken in een heel andere richting die jou interesseert.

BBL betekent opleiding in de BeroepsBegeleidende Leerweg. Je werkt dan vier dagen bij een erkend leerbedrijf en gaat één dag per week naar school. Werk je bij een bedrijf die nog geen erkenning heeft voor deze opleiding dan is deze erkenning aan te vragen bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

ik ben geïnteresseerd

Vereiste vooropleiding

  • diploma vmbo basis of kader
  • diploma mavo of vmbo-t
  • gemengde leerweg: een diploma mavo-vbo of vmbo 
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma entreeopleiding

 

Je dient 18 jaar of ouder te zijn en in het bezit van een rijbewijs.

Voorafgaand aan de opleiding krijg je een intakegesprek. Als je nog geen werk hebt kunnen we je gegevens als je dat wilt in sommige gevallen doorgeven aan een van onze partners. Daar kun je dan solliciteren. 

Over de cursus

location_on

Locatie Gilde Opleidingen -

Roermond, Kast. Hillenraedtstraat 1

insert_chart Niveau 2
insert_invitation
Duur: 6-12 maanden

1 jaar

notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Kosten

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2023-2024:

Cursusgeld BBL

  • €270,00 per jaar voor niveau 2

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

 

Extra kosten

Ongeveer €300,00 voor boeken en licenties.

 

 

Te behalen

Diploma Beveiliger (niveau 2)

Over jou

Fit en gezond
Fit en gezond
Probleemoplossend
Probleemoplossend
Stressbestendig
Stressbestendig
Teamspeler
Teamspeler
Veel lef
Veel lef