Begeleider Gehandicaptenzorg

Jij denkt in mogelijkheden

Begeleider Gehandicaptenzorg

Jij ziet mogelijkheden, geen beperkingen. Bij de opleiding Begeleider Gehandicaptenzorg leer je hoe je mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking helpt zo zelfstandig mogelijk te zijn. Dit doe je met geduld, creativiteit en vooral heel veel zorg.

Opleiding

Tijdens de opleiding leer je welke ondersteuning gehandicapten nodig hebben. Ieder mens is anders, daarom ga je veel de praktijk in om ervaring op te doen. Activiteiten organiseren, mensen ondersteunen in hun zelfregie en zorgen voor een prettige sfeer binnen de woon- en werkomgeving van cliënten. Allemaal onderdelen waarin jij je verdiept tijdens theorielessen en opdrachten. Daarbij krijg je ook algemene vakken, zoals Nederlands en rekenen, maar je mag ook een aantal vakken zelf kiezen: de keuzedelen. Kies iets dat bij je opleiding past of ga voor iets heel anders. Het mag allemaal.

Een bbl opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen. De uitvoeringslocatie van de bbl opleiding wordt later bekend gemaakt.

Ik schrijf me in! Bezoek de infodag

Vereiste vooropleiding

  • diploma vmbo kader
  • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
  • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)

Over de opleiding

location_on
  • Roermond - Marathonlaan 4
  • Venray - Henri Dunantstraat 40
insert_chart Niveau 3
insert_invitation
Duur: 3 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Extra kosten

Aanschaf laptop

Over jou

Behulpzaam
Behulpzaam
Communicatief sterk
Communicatief sterk
Creatief
Creatief
Inlevingsvermogen
Inlevingsvermogen
Probleemoplossend
Probleemoplossend
Zorgzaam
Zorgzaam

De praktijk

Als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg ondersteun en verzorg je mensen van alle leeftijden met verstandelijke, lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperkingen. Dit doe je bijvoorbeeld bij een zorgboerderij, een psychiatrisch centrum of een woongroep. In een woongroep help je de bewoners met hun dag plannen. Dat lukt ze zelf nog niet zo goed, maar met jouw hulp krijgen ze weer overzicht. Bij het koken kunnen ze ook een beetje hulp gebruiken. Je helpt ze bij het snijden van de groenten en let op of niemand zich verbrandt. Na het eten komt de familie van een van de bewoners langs voor een lastig gesprek. Je neemt even de tijd om het voor te bereiden, zodat je stevig in je schoenen staat.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris van € 2.200,- - € 2.300,- bruto per maand
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten