Leven lang leren

De arbeidsmarkt is altijd in beweging. Bij- of omscholing is soms nodig om jezelf te blijven uitdagen of mee te bewegen met de veranderingen binnen het werkveld. ‘Een leven lang ontwikkelen’ is ons motto. Alle seinen staan op het blijven leren tijdens je loopbaan. In het mbo bieden we maatwerk en beroepsgerichte cursussen en trainingen waarmee jij je up-to-date kunt houden.

Nieuwe inzichten en technologieën vinden steeds sneller hun weg naar de beroepspraktijk. Slimme apps, online shops, robots, zorgdomotica, 3D printers… Het zijn slechts enkele voorbeelden van uitvindingen die we niet kunnen missen. Ze zorgen voor verandering in bestaande beroepen en leiden tot het ontstaan van nieuwe beroepen.

Je wordt dan ook continu uitgedaagd om je te blijven ontwikkelen. Daarnaast werken mensen tegenwoordig niet meer hun hele leven bij één bedrijf; ze wisselen steeds sneller van baan. Dit alles heeft invloed op het onderwijs. Wacht niet langer en verrijk je kennis.

De rijksoverheid stimuleert het leven-lang-leren,  scholing tijdens loopbaan. Zo blijven volwassenen flexibel inzetbaar op de arbeidsmarkt.